Swieze mieso film online

Czy pewno istnieć przedmiot smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie czysty i jedzący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, musi być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso stawało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i dodatkowo nie tak bardzo, by kotlet nie był zbyt wysoki, inaczej podzieje na soczystości. Dodatkowo w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w podobnej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, aby zdobyło dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, jakim będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. A przy znaczniejszej miar kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak wykorzystujemy do nich ciało nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w biznesach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością robi się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można już zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Man Pride

Dlatego te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w pokaźnej kwoty, lub z surowego mięsa, oszczędźmy sobie mocy i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie prosta w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby całe nasze steki były rozbite równomiernie, szybko i łatwo, wówczas nie jest piękniejszego wyjścia, kiedy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest zatem taki wysoki koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dobrym w obsłudze, w zatrudnieniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, kiedy mogłoby się zdawać.