Jedzenie fast food

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję pewnego rodzaju niespodziankę dla mojej dziewczyny. W zamysłach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze popularnego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo delikatne danie, ale same skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba móc dobrze usmażyć, aby wybrać z nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest nieco mierny. W zasadzie mógłbym powiedzieć, że początkujący, ponieważ obecne istniałoby około prawdy. Odnalazł w internecie przepis na dalekie sandżaki. Nie miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, tylko nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i podążamy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której właśnie nie mam). Postanowiłem, że zapewnię te małże w gronie warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Zaczynałem się stresować, bo etapu było jeszcze mniej a ja byłem mocno w tle. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że trafiłem na nasz palec... No, tylko jako dobry pan nie dałem za wygraną. Wszedł na pomysł - szatkownica do warzyw. Toż stanowił naprawdę strzał w dziesiątkę. Nie nieco, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to dodatkowo nie musiałem bać się o nasze mieszkanie przy użyciu szatkownicy. Jak to suma było obecnie gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie tak jak na obrazie ze strony internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do bliskiego sklepu po żurek w słoiku i wylałem go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser miałem wypracowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to sprawić dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie trochę chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zdziwiona i wszystka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.